Op werkdagen voor 12:00 besteld, de volgende dag in huis.

Op werkdagen voor 12:00 besteld, de volgende dag in huis.

Vorige
Vorige productafbeelding

Klepper & Klepper mildzout

 3,25 incl. BTW
Volgende

Tripel bier dip | 50 ml

 2,25 incl. BTW
Volgende productafbeelding

Klepper en Klepper laurier

Hoe Klepper & Klepper dat is gelukt, zullen we zo vertellen. Eerst even terug naar die oude Grieken en Romeinen. Die laurier hebben geholpen aan zijn legendarische status. Volgens de Grieken was de nimf Daphne door haar vader in een laurierboom veranderd, om haar te beschermen tegen de iets te grijpgrage handen van de god Apollo. Overmand door verdriet verklaarde Apollo de laurierboom heilig en droeg hij sindsdien een laurierkrans op zijn hoofd. Vandaar dat de winnaars van de Olympische Spelen, die ter ere van Apollo werden gehouden, een laurierkrans kregen.

Net als de Grieken, associeerden ook de Romeinen de laurier met onoverwinnelijkheid. Romeinse keizers die triomftocht hielden deden dat met een laurierkrans op. Zie daar ook de herkomst van het woord lauwerkrans en laureaat. Volgens de Romeinen maakte laurier je zo onoverwinnelijk dat het je kon beschermen tegen blikseminslag. Van keizer Tiberius is bekend dat hij zich met laurier bedekte wanneer het buiten donderde.

Ook in het hier en nu wordt laurier in sommige kringen bijzondere krachten toegekend. Het zou helpen tegen griep, verkoudheid, aften, tandpijn, futloos haar en diarree. Zelfs als je wilt stoppen met roken schijnt het uitkomst te bieden. Bewezen is het niet, dus u mag deze informatie desgewenst met een korreltje ongeraffineerd Keltisch Zeezout nemen (die we dan weer in de Beste Mildzoute Drop Ooit stoppen).

 3,25 incl. BTW

Een persoonlijk bericht?

Een persoonlijk bericht?